1. Kezdőlap
  2. Vállalatok
  3. Hitelek
  4. Széchenyi Kártya Folyószámlahitel

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel

A Széchenyi Kártya bankkártyához kapcsolódó, kedvező kamatozású, államilag támogatott, likviditási problémákat kezelő folyószámlahitel a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalásával.

A már működő a mikro-, kis- és középvállalkozások részére kialakított, kedvezményes kamatozású, állami támogatásban részesített hitelkonstrukció. Segítségével a pályájuk kezdetén lévő, de legalább már egy éve működő vagy akár már régóta tevékenykedő kisvállalkozások, egyéni vállalkozók egyszerűsített eljárással szabad felhasználású, likviditási problémákat kezelő hitelhez juthatnak.
Napjainkban a Széchenyi Kártya birtoklása státuszszimbólummá vált, amely egyben jelképezi a kártyabirtokos vállalkozásának megbízhatóságát is. A Takarékszövetkezetnél megnyitott fizetési számlához egy nemzetközileg is elfogadott MasterCard típusú bankkártya kerül átadásra, amelynek segítségével a vállalkozások egyszerűen, gyorsan és kényelmesen felhasználhatják a rendelkezésükre bocsátott kedvező kamatozású hitelkeretet.
A Széchenyi Kártyához kapcsolódó hitel felhasználható készpénzfelvétel, bankkártyás vásárlás vagy banki átutalás útján is, a vállalkozás érdekében felmerülő és elszámolható mindenféle kiadás fedezetére.

 

Igénylők köre

 

- gazdasági társaságok
- egyéni vállalkozók
- egyéni cégek
- szövetkezetek, amelyek legalább egy éve működnek.


A 25-50M Ft közötti hitel igénylések esetén két éves gazdálkodói múlt szükséges. Továbbá nincs lejárt köztartozásuk, illetve hitelkölcsön vagy bankgarancia szerződésből eredő lejárt tartozásuk.

 

Igénylés folyamata
A regisztráció a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (KAVOSZ) irodáiban, vagy az úgynevezett VOSZ Pontokban történik. A Széchenyi Kártya igényléséhez szükséges dokumentumokat be lehet szerezni az Irodákban, de azok akár letölthetőek az Internetről (www.kavosz.hu) is. A Regisztrációs Irodák a dokumentumokat továbbítják az Ön által kiválasztott Takarékszövetkezeti fiókunk részére.

 

A likviditási problémák gyorsan megoldódnak


A gyors regisztrációnak és hitelbírálatnak köszönhetően Ön az igénylés benyújtásától számított 2-3 héten belül Széchenyi Kártyájával elegánsan és könnyen fizethet.

 

Igényelhető hitelkeret


500 ezer Ft, valamint 1M Ft-tól 50M Ft-ig, egymillió forintonként emelkedhet.
A hitel azonnal felhasználható, és a visszatörlesztett összeg újra használatba vehető.

 

Egyéb feltételek

 

- 6-10M Ft-os hitelkeret igénylése esetén minimum az igényelt hitel háromszoros,
- 11-50M Ft közötti Széchenyi Kártya igénylés esetén az igényelt hitel ötszörös összegére vonatkozó előző 12 havi számlaforgalom igazolása


Kondíciók

 

- kamat,- és egyszeri, garanciadíj-támogatás
- a termék részletes kondícióit és díjait a Takarékszövetkezet aktuális vállalkozói hitel hirdetménye tartalmazza.
 

Kedvező kamatozás és költségek

 

- A hitelkeret megnyitásakor a garanciadíj és a kártyadíj kivételével a Takarékszövetkezet nem számít fel semmilyen további költséget.
- A megnyitásra került fizetési számlához kapcsolódóan a Takarékszövetkezet aktuális hirdetménye szerinti számlavezetési és forgalmi díjak terhelik a vállalkozás számláját, melyek havonta esedékesek.
- Negyedévente a nettó kamat mértéke kerül felszámításra - az állami kamattámogatást figyelembe véve -, amely csak a felhasznált hitelösszeget terheli.


Törlesztés, futamidő

- A hitel bármikor törleszthető és ismét igénybe vehető.
- A szerződés aláírásakor egy ún. "1+1" éves futamidejű hitelszerződés kerül megkötésre. Az első év elteltekor felülvizsgálatra kerül sor, melynek során a finanszírozó Takarékszövetkezet pozitív hiteldöntése esetén a lejárat további egy év időtartamra meghosszabbodik. A hitelszerződés az 1+1 év elteltével ismét meghosszabbítható, sőt a hitelkeret akár futamidő alatt is módosítható.


A hitel biztosítékai

 

- egyéni vállalkozók, illetve társas vállalkozások esetén nagykorú magyar állampolgár vagy Magyarországon minimum 3 éve állandó lakóhellyel rendelkező Európai Unió tagállam-állampolgár magánszemély készfizető kezességvállalása,
- a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása, valamint
- a Takarékszövetkezet javára kiállított felhatalmazás azonnali beszedési megbízásra, továbbá


Igényelt hitelkerettől függően

 

- 10M Ft vagy az alatti hitelösszegig nem szükséges ingatlan biztosíték
- 11-50M Ft-os hitelkeret esetén a Takarékszövetkezet hitelbírálatának eredményétől függően ingatlan fedezet kerül bevonásra
 

A hitel konstrukcióról, illetve a vállalkozói hitelezési tevékenység során felszámítandó jutalékokról, külön díjakról, egyéb költségekről az alábbi hirdetményben és Üzletszabályzatban tájékozódhat.

 

A konstrukcióhoz kapcsolódó üzletszabályzat, dokumentumok (igénylőlapok, nyilatkozatok, stb) és további információk a www.kavosz.hu honlapon érhetőek el.

 

Egyéb kapcsolódó dokumentumok elérhetők:

Garantiqa Hitelgarancia Zrt.: Üzletszabályzat

http://garantiqa.hu/dokumentumtar/uzletszabalyzat-hirdetmeny/

 

KAVOSZ Zrt. Széchenyi kártya Program Üzletszabályzata: http://www.kavosz.hu/index.php/uzletszabalyzatok/szechenyi-kartya-program

 

 

Hirdetmények